Pristopi in tehnike poučevanja temeljijo na slikovnih karticah, preko katerih otroci spoznavajo nove besede, zgodbicah in pesmicah, ki nove besede povežejo v kontekst ter družabnih igricah in nalogah v knjigicah, s katerimi otroci besede utrjujejo.

Smisel zgodnjega učenja tujega jezika je predvsem v razvijanju pozitivnega odnosa do učenja tujega jezika in v pridobivanju posluha za jezik. Tečaj ni usmerjen v kvantiteto (torej v učenje velikega števila tujih besed), ampak v vzpostavljanje trdnih temeljev (samozavest, posluh za jezik, interes za učenje), ki bodo otrokom koristili pri nadaljnjem učenju tujega jezika. 

Učenje tujega jezika poteka v majhnih skupinah enkrat tedensko po eno šolsko uro in obsega 30 ur. Presenečeni boste, česa vsega se bodo otroci v teh 30 urah naučili!

Smisel zgodnjega učenja tujega jezika je v razvijanju posluha za jezik in pozitivnega odnosa do jezika, ki ga bodo otroci za vedno nosili s seboj.

V času korona omejitev, ko tečajev nismo mogli izvajati v živo, smo tudi tečaje za predšolske otroke izvajali preko Zooma. Na začetku sicer rahlo skeptično. Vendar smo hitro začeli ugotavljati, da obstajajo tudi pozitivne plati tečaja preko spleta. Ni jih malo in tekom dobrega leta, ko tečaji v živo niso bili možni, smo se jih naučili kakovostno vključiti v program. Ugotavljamo, da kvaliteta prenašanja in osvajanja znanja ostajata na enaki ravni. 

Slikovne kartice – spoznavanje besed

Zgodbice in pesmice – besede povežemo v kontekst

Družabne, ustvarjalne, gibalne igre – utrjujemo besede

Res je, da virtualni tečaj ni pisan na kožo vsem. Iz naših izkušenj pa je za otroke od štirih let dalje, ki lahko 45 minut držijo koncentracijo za računalnikom in sodelujejo, tudi taka oblika tečaja ustrezna. Najdemo lahko celo pozitivne plati, predvsem za organizacijo popoldanskega časa. Otroka ni treba voziti na uro. Še več, tečaja se lahko udeleži kjerkoli – od doma, pri starih starših, z obiska pri prijateljih. 

V šolskem letu 2021/22 tečaji angleščine zopet potekajo v živo v Vrtcu Bled in na naši lokaciji. Delamo po dveh programih, Cookie and Friends in Discover with Dex. Otroci ju obožujejo 🙂

Poleg angleščine se lahko otroci priključijo tudi tečaju nemščine. S simpatičnim programom Jana und Dino na zabaven in sproščen način spoznajo prve nemške besede.

Tečaja angleščine in nemščine sta na voljo tudi preko Zooma.

Prijavni obrazec za tečaj najdete tukaj.

Prispevek je napisala: Tina

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja