Spričevalo o opravljenem izpitu Goethe-Zertifikat (lahko se ga pridobi na stopnjah A1 do C2, imenuje se tudi Kleines Deutches Sprachdiplom ali Großes Deutsches Sprachdiplom) velja po vsem svetu kot priznano dokazilo o uspešnem znanju nemščine. Certifikati vam omogočajo študij in delo v tujini.

Goethe Institut je ustanovni član Združenja evropskih jezikovnih testatorjev (ALTE). Zavzemajo se za razvoj in uveljavljanje kakovostnih standardov. Od leta 2003  delujejo kot nevladna organizacija in so del Sveta Evrope. Od leta 2006 imajo tudi status svetovalne ustanove pri Združenih narodih.

Spričevala Goethe-Instituta imajo neomejeno veljavnost in nikoli ne pretečejo.

V Sloveniji lahko izpit opravljate neposredno na Goethe Institutu ali Goethe centrih, lahko pa tudi pri sodelujočih partnerjih za izvajanje izpitov, ki sta Andragoški zavod Maribor Ljudska univerza in Filozofska fakulteta Maribor. Priprave na izpit pa potekajo tudi v Rutini!

KOMU JE NAMENJEN IZPIT GOETHE INSTITUTA A1: START DEUTSCH?

Goethe Zertifikat A1 je namenjen osebam, ki se želijo prijaviti za delo kot au-pair v Nemčiji, kot jezikovno dokazilo za vizo za priselitev zakonskega partnerja, kot dokazilo znanja na osnovni ravni A1. Potrjuje čisto preprosta jezikovna znanja. Priporoča se starost nad 16 let.

Izpit je sestavljen iz 4 delov.

KOMU JE NAMENJEN IZPIT GOETHE INSTITUTA A2?

Goethe Zertifikat A2 je namenjen osebam, ki želijo dokazati osnovno znanje nemščine na stopnji A2. Priporoča se starost nad 16 let.

Izpit je sestavljen iz 4 delov.

KOMU JE NAMENJEN IZPIT GOETHE INSTITUTA B1?

Goethe Zertifikat B1 je namenjen osebam, ki se želijo pripravljati za študij v Nemčiji, želijo živeti in delati v Nemčiji ter dokazati svoje znanje na stopnji B1. Priporoča se starost nad 16 let.

Izpit je sestavljen iz 4 delov.

KOMU JE NAMENJEN IZPIT GOETHE INSTITUTA B2?

Goethe Zertifikat B2 je namenjen osebam, ki se želijo pripravljati za študij v Nemčiji, želijo pri prošnji za delovno mesto dokazati napredno znanje nemščine, se pripraviti na dejavnosti na področju zdravstva v Nemčiji in dokazati svoj učne uspeh na ravni B2. Priporoča se starost nad 16 let.

Izpit je sestavljen iz 4 delov.

KOMU JE NAMENJEN IZPIT GOETHE INSTITUTA C1?

Goethe Zertifikat C1 je namenjen osebam, ki se želijo pripravljati za študij v Nemčiji, želijo za delo dokazati znanje nemščine na visoki stopnji, se pripraviti na dejavnost na področju medicine ter dokazati svoje znanje na stopnji C1. Priporoča se starost nad 16 let.

Izpit je sestavljen iz 4 delov.

KOMU JE NAMENJEN IZPIT GOETHE INSTITUTA C2?

Goethe Zertifikat C2 je namenjen osebam, ki se želijo študirati ali raziskovati v Nemčiji, poučevati na šoli v Nemčiji ter dokazati svoje znanje na stopnji C2. Priporoča se starost nad 18 let.

Izpit je sestavljen iz 4 delov. Naloge pri pisnem modulu, ki so povezane z literaturo, sestavlja Goethe Institut skupaj z Univerzo v Münchnu.

IZPITNI ROKI

Izpitni roki so trenutno razpisani dvakrat na leto: junija in oktobra. Rok za prijavo je približno tri tedne pred samim izpitom. Prijava je zavezujoča. Izpiti so sestavljeni iz štirih delov: bralno, slušno in pisanje razumevanje ter ustno izražanje. Izpit se po vsem svetu izvaja in ocenjuje enotno. Module lahko opravljate posamezno ali v kombinaciji. Posamezna spričevala o štirih modulih ustrezajo skupnemu spričevalu. Rezultati so znani štiri do šest tednov po ustnem delu izpita. 

PRIPRAVE NA IZPIT

V Rutini vas sistematično in učinkovito pripravimo na izpit.

Če se zanimate za opravljanje certifikata, želite oceno trenutnega znanja nemščine ali pa vas zanimajo priprave na certifikat, vam z veseljem pomagamo. Pišite nam preko kontaktnega obrazca ali se nam oglasite po telefonu.

Prispevek je napisala: Monika

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja